Da li biste odbili Nobelovu nagradu?

    Godine 1912. iz Švedske je javljeno da su naš genije Nikola Tesla, čovek koji je osvetlio Zemljinu kuglu, i američki pronalazač Tomas Alva Edison izabrani da za tu godinu podele Nobelovu nagradu za fiziku. Tesla je nagradu odbio i ona je pripala švedskom naučniku Gustavu Dalenu.

    U to vreme Tesli je novac bio preko potreban i svota od 20 hiljada dolara, koliko je te godine iznosila polovina novčanog dela Nobelove nagrade, omogućila bi mu da nastavi svoj rad.Ali, Tesla je pravio veliku razliku između pronalazača korisnih izuma, kakav je bio Edison, i onoga ko otkriva nove postavke, kakav je boi on.

    Nikola Tesla je bio prvi čovek koji je odbio Nobelovu nagradu.

  POLITIKIN ZABAVNIK, 8.12.2006.

Lepo, lepse, najlepse

E, pa vreme je za novi blog.

    Danas me je "pisanije" ispirisao svojim optimizmom.Fenomenalno je videti osmeh na necijjem licu.Jos je fenomenalnije videti osmeh na svom licu:) A najfenomenalnije je podeliti taj osmeh drugima i dobiti povratnu informaciju.

    Vrlo cesto se susrecemo sa razlicitim neuljudnostima.Kako odgovaramo na njih?Naravno, neuljudno.

    Hajde da napravimo mini eksperiment.Odgovorimo osmehom i lepim manirima.

    Mislite li da je dovoljno??? 

Psujte ljudi

  Zasto, vrlo cesto,  primecujemo samo ono sto neko nije uradio za nas  ili samo ono sto nas je povredilo?Zar ne mozemo, kao bica koja su  obdarena svestcu, da probamo, da zanemarimo to negativno i uzmemo u obzir one vrednosti zbog kojih nekoga cenimo i one dobre stvari koje je ,taj neko, za nas uradio, pa da ta strana prevagne.

    Kako uticati na svest ljudi koji nas okruzuju i pri tom salju toliko negativnih vibracija da se osecamo bolesnim?Plasi me to sto primecujem da oni uticu na mene.OK, odbranicu se nekako, ali zasto tolerisati bahatost u nekoj umisljenoj moci?

    Da sam slusala instinkt a ne lepo vaspitanje, moj problem bi se zavrsio nekom socnom psovkom a ne ovoim clankom.

    Hvala ti bloze "psiholoze":)                                                                  

 

     

Nije valjda

Pre par godina dobila sam za rodjendan fensi ZEPTER, ili kako se vec pise, neseser koji je mogao  moju privatnost da zastiti specijalnom sifrom samo meni poznatom.U uputsvu za upotrebu su savetovali da "tajna sifra", ipak, bude neki broj koji je vezan za datum rodjenja vlasnika ili neki bitan dogadjaj u njegovom zivotu,kako je ne bi zaboravio, i ja taj savet poslusah. Problem se, naime, desio kada me je drugarica zamolila da na njenom fensi neseseru podesim sifru.Nakon podesavanja zatvorila sam "fensi " neseser i istog trenutka zaboravila sifru.Verujte da sam probala razne kombinacije a ona koja je urodila plodom je lokalni saner.

 Veceras sam zaboravila SVOJU LOZINKU na blogu!!! Vreme je za odmor.

 

Čestitamo!

Ukoliko možete da pročitate ovaj članak, uspešno ste se registrovali na www.blog.rs i možete početi sa blogovanjem

«Prethodni   1 2 3